Rijlessen in de regio Meppel, Hoogeveen en Emmen voor het besturen van kleine en grotere voertuigen

Bij Piet Gons Rijopleidingen haalt u uw rijbewijs voor het besturen van een personenauto, camper, vrachtwagen en voertuig met aanhanger. Ook verzorgen wij BE-, C- en CE-opleidingen voor collega-rijscholen. Wij beschikken over een eigen wagenpark die voor elke rijopleiding inzetbaar is. Een ander groot voordeel is dat we SOOB-gecertificeerd zijn, waardoor onze opleidingen extra voordelig zijn. 


NIEUWS:

Altijd al eens in een vrachtauto willen rijden? Bel ons voor meer informatie over een twee uur durende pretles!

Neem direct contact op Theorie Bestellen

Onze rijopleidingen

Vrachtwagenchauffeurs opgelet!

Staat Code 95 al op uw rijbewijs aangeduid? Dit is sinds september 2016 een verplichte code voor beroepsmatige chauffeurs.       

Bij Piet Gons Rijopleidingen bieden we nascholingscursussen voor Code 95.

Meer over deze cursus

Camperrijbewijs halen (rijbewijs C1)

Voor het besturen van een camper met het gewicht tussen 3500 kg en 7500 kg heeft u een camperrijbewijs nodig. Dit is nu mogelijk bij Piet Gons Rijopleidingen.

Meer informatie over het C1-rijbewijs

Vrachtwagenrijbewijs halen (rijbewijs C)

Wanneer u een voertuig wilt besturen dat zwaarder is dan 7500 kg, heeft u een vrachtwagenrijbewijs nodig. Ook wel bekend als het groot rijbewijs.

Meer informatie over het C-rijbewijs

Leren rijden met aanhanger achter vrachtwagen (rijbewijs CE)

Heeft u uw vrachtwagenrijbewijs al in bezit? Dan kan de volgende stap het CE-rijbewijs zijn. Tijdens de vervolgopleiding E achter C leert u – uitsluitend in de praktijk – om met een aanhanger achter de vrachtwagen te rijden. Deze rijopleiding heeft u binnen een paar dagen afgerond.

Rijopleiding CE volgen

LZV-voertuig leren rijden (in 2 dagen te behalen)

Wilt u in een lang voertuig leren rijden, haal dan het LZV-certificaat (langere en zwaardere vrachtwagencombinaties). Na het behalen van het examen mag u vrachtautocombinaties besturen die maximaal 60 ton wegen. Voor het behalen van een LZV-certificaat dient u minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van het CE-rijbewijs.

LZV-certificaat halen

Rijbewijs A halen

De filestress verzachten, of genieten van de vrijheid op twee wielen, bij ons kunt u ook terecht voor uw motorrijbewijs. De lessen worden verzorgd door een ervaren instructeur op een Yamaha MT07 (35 en 50 KW).

Rijbewijs A halen

Rijbewijs B halen (ook 2todrive)

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met rijlessen voor rijbewijs B. Als de kandidaat 17 jaar is, wordt het praktijkexamen afgelegd. Het is dan mogelijk om onder begeleiding auto te rijden. Vanaf 18 jaar mag dit geheel zelfstandig.


Heeft ‘t haast?

Als u zo snel mogelijk uw rijbewijs B wilt (of moet) halen, volg dan een spoedrijopleiding bij een van onze ANWB-rijscholen. Kijk op de website van de ANWB-rijschool Hoogeveen voor meer informatie over onze rijlessen. Ook kunt u terecht bij onze ANWB-rijschool Meppel of Emmen.

Rijbewijs B halen ANWB logo

Leren rijden met aanhanger (rijbewijs BE)

Met de caravan op vakantie of voor uw werk regelmatig met een aanhanger de weg op? Bij Piet Gons Rijopleidingen leert u te rijden met een aanhanger. Dit lespakket bestaat uit 5 uur praktijkles en het examen. Uiteraard is het altijd mogelijk om een extra les in te plannen.

Rijbewijs BE halen

Stap voor 2 uur achter een vrachtwagenstuur

Nieuwsgierig naar hoe het is om als vrachtwagenchauffeur de weg te trotseren? Wij geven u de optie om twee uur lang in een vrachtwagen te rijden. Tijdens deze pretles ervaart u hoe het voelt om hoog op de weg te liggen en een groot stuur in handen te hebben. Het is zelfs mogelijk om de les te volgen in een LZV-combinatie. Hiervoor dient u wel 5 jaar in het bezit te zijn van een CE-rijbewijs.

Plan een pretles in

Piet Gons Rijopleidingen
Stephensonstraat 63 
7903 AS Hoogeveen 

Opleidingen voor beginnende en beroepschauffeurs.

Contactgegevens

T :  0528-82 02 70

M : 06-53 13 23 90

info@pietgonsrijopleidingen.nl

Buiten de openingstijden zijn wij van maandag t/m zaterdag mobiel bereikbaar op: 06-53 13 23 90. Bij geen gehoor graag voicemail inspreken, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00